Frenkie de Jong geeft assist bij ruime zege Barcelona

11 augustus 2019, 09:33

Barcelona heeft afgelopen nacht voor de tweede keer in korte tijd gewonnen van Napoli. Eerder deze week wonnen de Spanjaarden met 2-1 en nu schakelden de Catalanen een tandje bij en werden de Italianen met 4-0 aan de kant gezet. Aankoop Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd mee en liet zich zien.

Trainer Ernesto Valverde gaf De Jong een plekje op het middenveld naast Sergi Roberto en Carles Alena. Zij zagen hoe de eerste helft doelpuntloos verliep. Vlak na rust brak Barcelona echter de ban in het Amerikaanse Michigan, waar de oefenwedstrijd werd afgewerkt. Luis Suárez opende drie minuten in de tweede helft de score nadat een schot van Antoine Griezmann via de voeten van de keeper bij de Uruguayaan terecht was gekomen. Aankoop Griezmann schoot zichzelf acht minuten later ook op het scorebord. Hij maakte zijn eerste goal voor Barcelona na een simpele intikker op aangeven van Jordi Alba.

Twee minuten na die 0-2 was de wedstrijd helemaal beslist toen Suárez op aangeven van Ousmane Dembélé heerlijk afrondde. Napoli wist ondertussen niet heel veel te creëren en zag Dembélé na iets meer dan een uur ook nog de 0-4 maken. De assist bij deze goal kwam op naam van Frenkie de Jong. Hij speelde de bal naar de vrijstaande Fransman en na een paar soepele bewegingen schoot hij simpel raak. Barcelona sloot op deze manier de oefencampagne goed af. Komende vrijdag opent de landskampioen het nieuwe seizoen in La Liga met een uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!