Jans verspeelt 0-2 voorsprong en ontsnapt bij debuut

Jans verspeelt 0-2 voorsprong en ontsnapt bij debuut

11 augustus 2019 – Ron Jans heeft een punt overgehouden aan zijn debuut in de Amerikaanse MLS. Zijn FC Cincinnati speelde met 2-2 gelijk op bezoek bij Columbus Crew in een wedstrijd waarin veel oude bekenden hun opwachting maakten.In de eerste opstelling van de hand van Jans stonden bijvoorbeeld voormalig PSV-keeper Przemys?aw Tyto? en oud Vitesse-verdediger Maikel van der Werff in de basis. Bij Columbus Crew stond Eloy Room (ex-PSV en ex-Vitesse) onder de lat en viel Youness Mokthar in. Zij zagen hoe Jans een droomstart beleefde, want na iets meer dan twintig minuten stond zijn ploeg al met 0-2 voor. Aanvaller Darren Mattocks kopte na een kwartier de 0-1 binnen uit een hoekschop en zag niet veel later routinier Emmanuel Ledesma simpel de 0-2 binnenschieten.

Lees ook: Jans gepresenteerd bij Cincinnati: "Ik ben niet Ronnie Potter"

De punten leken al in de tas, maar in de slotfase van de eerste helft kwam Columbus Crew weer terug in de wedstrijd. Van der Werff veroorzaakte een strafschop en deze werd benut door Gyasi Zardes. In de tweede helft lukte het Jans en zijn Cincinnati niet om door te drukken en na een uur werd het gelijk door een schitterende uithaal van Pedro Santos: 2-2.

Kansenregen
Jans moest genoegen nemen met een punt, maar dat waren er bijna nul geworden. In de zeer lange blessuretijd kreeg thuisploeg Columbus Crew nog vier honderd procent kansen op de overwinning. Onder meer de kruising werd geraakt en Tyto? voorkwam met twee goede reddingen alsnog de winnende treffer. Door het gelijkspel blijft Cincinnati op de laatste plaats staan in de Eastern Conference van de MLS, waar ook het Atlanta United van Frank de Boer in speelt. Columbus Crew staat één plekje hoger met een voorsprong van acht punten. Degraderen is echter niet mogelijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019