AZ-stadion verboden terrein, snel overleg met KNVB en UEFA

10 augustus 2019, 23:53

Het stadion van AZ is voorlopig verboden terrein. De club meldt dat het terrein tot nader orde niet toegankelijk is. AZ werd zaterdagmiddag opgeschrikt toen het dak van het AFAS Stadion deels was ingestort. Daarbij vielen geen gewonden. De vrees bestaat wel dat de Alkmaarders door de gebeurtenissen moeten uitwijken voor hun thuiswedstrijden.

Daarom gaat AZ zo snel mogelijk in overleg met de KNVB en de UEFA over de locaties van de aanstaande thuiswedstrijden. De eerstvolgende is donderdag in de voorronde van de Europa League tegen Mariupol. Drie dagen later komt FC Groningen naar Alkmaar. Komende zondagochtend gaat AZ ook om tafel met alle betrokken instanties. "Er worden in het stadion geen wedstrijden gespeeld als de situatie niet veilig is", liet directeur Robert Eenhoorn al weten.

Ron Vlaar zag de foto's van het ingestorte dak. "Je schrikt want het is natuurlijk wel heftig. Op dit moment zijn we onderweg naar Waalwijk. We overnachten daar in aanloop naar de wedstrijd van morgen", zegt de verdediger tegen het Algemeen Dagblad. Hij trainde vandaag met de selectie in de nieuwe indoorhal. "Dat had niet eens per se met de harde wind te maken. We hebben die mogelijkheid sinds kort en binnen kunnen we ons onder goede omstandigheden voorbereiden. Van het incident met het dak heb ik dan ook weinig meegekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen