Vitesse heeft weinig moeite met onmachtig Willem II

Vitesse heeft weinig moeite met onmachtig Willem II

10 augustus 2019 – Vitesse heeft eenvoudige zege geboekt bij het teleurstellende Willem II (0-2). De Arnhemmers profiteerden van fouten in de Tilburgse defensie. Ook had Vitesse zaterdagavond te maken met een aanvallend onmachtig Willem II.Vitesse en Willem II kenden beide een goede seizoensstart. De Arnhemmers hielden huidig landskampioen Ajax op een 2-2 gelijkspel, terwijl Willem II aan de hand van Vangelis Pavlidis met 1-3 wist te winnen op bezoek in Zwolle. Vandaag ontbrak Pavlidis echter, wegens een blessure opgelopen door een botsing met PEC-keeper Xavier Mous. Ook Vitesse moest een speler missen die vorige week scoorde: Riechedly Bazoer zat een schorsing uit. Het gemis van Pavlidis bij Willem II dan die van Bazoer van Vitesse. Vitesse had meer balbezit, kwam vaak op Tilburgse helft, en kreeg dan ook de eerste kans. Willem II mocht Ché Nunnely zeer dankbaar zijn dat hij zijn keeper Timon Wellenreuther bij een corner te hulp kwam en het schot van Jay-Roy Grot op de lijn keerde.

Nadat keeper Wellenreuther in zijn eigen strafschopgebied op zijn hoofd werd geraakt door de voet van Vyacheslav Karavaev en het spel daardoor voor korte tijd stil kwam te liggen, viel de wedstrijd een versnelling terug. Het tempo lag lager, en daardoor werd ook het spel van beide ploegen voorspelbaarder. Willem II en Vitesse hanteerden beide vaak de lange bal, maar kwam die sporadisch goed aan. En als het dan eens over de grond ging, waren de passes zeer onnauwkeurig, waardoor de bal vaak bleef steken op het middenveld. Er was niemand die met creativiteit iets kon forceren, al probeerde Nunnely dit wel met enkele mooie bewegingen. De enige kansen die er waren, waren voor Arnhemmer Jay-Roy Grot (foto).

In de tweede helft was het juist Willem II dat een furieus begin kende. Remko Pasveer kreeg na een vrije trap van Marios Vrousai eindelijk zijn eerste werk te doen. Juist in deze periode, waarin Willem II iets sterker was, brak Vitesse de wedstrijd open. Na een lange bal van achteruit bij Vitesse ging Fernando Lewis in de fout. Hierdoor kon Bryan Linssen aan de bal blijven en deze makkelijk afgeven bij de inlopende Grot, die na enkele schoten dan eindelijk een doelpunt maakte.

Na die treffer leek de ploeg van Adrie Koster dan echt wakker, en begon het nog nadrukkelijker te zoeken naar een doelpunt. Het ontbreken van Pavlidis was echter pijnlijk zichtbaar, omdat creativiteit aan Tilburgse kant ontbrak, en Willem II daardoor lastig door de Arnhemse verdediging heen kwam. Met het inbrengen van de net gehaalde Paul Gladon voor Pol Llonch hoopte Koster iets te kunnen forceren, maar weer viel het doelpunt aan de andere kant. Wellenreuther schatte een voorzet van Linssen, die bijna op de achterlijn stond, niet op waarde, waardoor Tim Matavz zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie kon bekronen met een doelpunt.

Vitesse nam genoegen met de comfortabele voorsprong en was Willem II geknakt De ploeg probeerde het wel, maar kon het, zoals al de hele wedstrijd, niet waarmaken, en door de focus op de aanval vielen er ook steeds meer gaten in de verdediging. Dit gaf Vitesse de ruimte voor mooie dribbelacties, maar tot veel grote kansen leidden deze acties niet. Uiteindelijk bleef het dus bij de verdiende 0-2 overwinning voor Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Timon Wellenreuther 5,5; Fernando Lewis 5, Sebastian Holmén 5, Jordens Peters 6, Freek Heerkens 6; Pol Llonch 5,5 (61. Paul Gladon 5,5), Dries Saddiki 5,5, Damil Dankerlui 5,5 (81. Karim Coulibaly -); Mats Köhlert 5,5, Marios Vrousai 5 (71. Rick Zuijderwijk -), Ché Nunnely 6.

Vitesse: Remko Pasveer 6; Vyacheslav Karavaev 5,5, Danilho Doekhi 6, Armando Obispo 6, Max Clark 6; Oussama Tannane 6 (81. Navarone Foor-), Thulani Serero 6, Matus Bero 5,5, Jay-Roy Grot 6,5 (67. Charly Musonda Jr. 6); Tim Matavz 6 (90. Oussama Darfalou -), Bryan Linssen 5.

Man of the match: Jay-Roy Grot

*: Spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019