Bax geeft twee keer rood aan Groningen: "Sta hier volledig achter"

10 augustus 2019, 22:17

Arbiter Christiaan Bax staat honderd procent achter zijn rode kaarten aan FC Groningen-spelers Ramon Lundqvist en Mike Te Wierik. Beide spelers moesten al voor rust vertrekken en speelde Groningen een kansloos duel met FC Twente (1-3). "De emotie snap ik, maar ik rijd wel naar huis met allemaal juiste beslissingen. Dat geeft dan wel weer een heel goed gevoel", reageert Bax na afloop.

Wel baalt hij van de VAR-ingrepen. "Je hoopt altijd dat arbitrage niet de hoofdmoot wordt. Dat is wel gebeurd", zegt de leidsman tegen FOX Sports. De eerste rode kaart gaf Bax aan Lundqvist voor natrappen op Javier Espinosa. "Ik snap dat het verschil heel klein is tussen pootje haken en natrappen. Voor mij maakt de afstand tot de bal het verschil, die vind ik te groot. Ik vind dit niet acceptabel. Hij kan echt niet meer bij de bal. Ik sta hier volledig achter."

Bax stuurde Te Wierik weg voor inkomen met gestrekt been. "Op basis van de beelden kan ik maar één conclusie trekken: rode kaart. Het been gaat gestrekt naar de knie. Op het moment dat hij de bal mist, zet hij nog door. Dat feit maakt het voor mij duidelijk: ook een rode kaart. Je kunt daar een tegenstander mee blesseren. Dit soort overtredingen accepteren we niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen