Schreuder ontsnapt aan zeer pijnlijk debuut voor Hoffenheim

10 augustus 2019, 21:51

Alfred Schreuder had zich als trainer van Hoffenheim een eenvoudiger debuut voorgesteld. Schreuders ploeg ontdeed zich in de eerste bekerronde ternauwernood van derde klasser Würzburger Kickers. Na een 3-3 stand moest een strafschoppenserie voor de beslissing zorgen.

Hoffenheim zette Würzburger Kickers meteen met de rug tegen de muur. De Nederlandse doelman Eric Verstappen hield de schade nog enigszins beperkt, maar hij kon de 0-1 van Pavel Kaderabek niet voorkomen. Na de 0-2 van nieuweling Ilhas Bebou leek er helemaal geen vuiltje aan de lucht voor Hoffenheim.

Maar de thuisploeg weigerde zich over te geven. Halverwege de tweede helft verzorgde Fabio Kaufmann de aansluitingstreffer en maakte Albion Vrenezi vanaf de penaltystip de comeback compleet. Hoffenheim werd veroordeeld tot een verlenging.

Daarin bezorgde Adam Szalai de bezoekers opnieuw een voorsprong, maar wederom toonde Würzburger Kickers karakter. In de 114de minuut bepaalde Luca Pfeiffer dat er een penaltyserie aan te pas moest komen. Daarin maakte Hoffenheim geen fout en gaat het met de hakken over de sloot naar de tweede ronde.