Juventus niet opgewassen tegen Atlético en ontketende Felix

11 augustus 2019, 10:10

Juventus heeft de International Champions Cup afgesloten met een nederlaag. In Stockholm toonde Atlético Madrid zich te sterk: 2-1. Joao Felix ontpopte zich tot een ware plaag voor de defensie van Juventus, waar Matthijs 71 minuten meespeelde. De oud-Ajacied vormde het centrale duo met Giorgio Chiellini.

De negentienjarige aanvaller, voor 126 miljoen euro gekocht van Benfica, nam beide doelpunten voor zijn rekening. Bij de 1-0 kwam Felix als een duveltje uit een doosje. De Portugees kwam uit de rug van zijn tegenstander en liet hij Wojciech Szczesny kansloos.

Felix verraste bij de 2-1 De Ligt in zijn rug. Hij schatte een afgemeten pass van Thomas Lemar op waarde en schoot beheerst raak. Tussendoor had Sami Khedira Juventus aan de gelijkmaker geholpen. In de tweede helft werd er volop gewisseld, maar bleven doelpunten uit.