Tottenham Hotspur met de hakken over de sloot tegen Aston Villa

Tottenham Hotspur met de hakken over de sloot tegen Aston Villa

10 augustus 2019 – Ternauwernood is Tottenham Hotspur ontkomen aan een valse start. Een invalbeurt van Christian Eriksen was nodig om de achterstand tegen promovendus Aston Villa weg te poetsen. Mede door twee doelpunten van Harry Kane haalde Tottenham uiteindelijk opgelucht adem: 3-1.Meest opvallende afwezigen in het elftal van Tottenham waren de geschorste Heung-Min Son, Christian Eriksen en Jan Vertonghen. Spurs rekent nog op een transfer van Eriksen en wil dus niet te veel risico nemen met de Deen. Waar Eriksen nog wel op de bank zat, daar werd Vertonghen buiten de wedstrijdselectie gelaten. Volgens Mauricio Pochettino om tactische redenen.

De Argentijn koos voor het centrale duo Davinson Sanchez en Toby Aldeweireld met Kyle Walker-Peters en Danny Rose als backs. Die defensie liet zich verrassen door een lange bal van Aston Villa. John McGinn pikte het leder op achter de verdediging en ging alleen op Hugo Lloris af: 0-1.

Aston Villa toonde zich een stuk efficiënter dan de thuisploeg. Tottenham had weliswaar de bal, maar creëerde weinig. Wanneer The Villans eruit kwamen, gebeurde dat gevaarlijk. Spurs ging in de tweede helft wel steeds meer drukken. Lang konden de gasten stand houden, tot het moment dat Eriksen binnen de lijnen kwam. Hij krikte het tempo op en hielp de Londenaren over het dode punt.

Miljoenenaankoop Tanguy Ndombele tekende voor de verdiende gelijkmaker. Hij schoot een afvallende bal tegen de touwen. Dat betekende erop en erover. Kane kreeg de bal door een fout van Villa in bezit, twijfelde niet en schoot raak.  Ook de beslissende 3-1 naam Kane voor zijn rekening. Hij ronde goed voorbereidend werk van Moussa Sissoko af, waarmee de spits een valse start voorkwam.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020