AZ-directeur Eenhoorn: "We weten niet precies wat er is gebeurd"

10 augustus 2019, 20:06   Bijgewerkt: 10 augustus 2019, 21:06

AZ gaat onderzoeken hoe een deel van het stadiondak is ingestort. Het belangrijkste vindt de club op dit moment dat er geen gewonden zijn gevallen. "Tussen 16.45 uur en 17.30 uur kreeg ik een telefoontje met een foto erbij. Het eerste wat je dan hoopt is dat er geen mensen in het stadion waren op dat moment", zegt AZ-directeur Robert Eenhoorn.

Tegelijkertijd kampen de Alkmaarders wel met een groot probleem. "Dat zal zeer goed onderzocht worden. We weten natuurlijk niet wat er precies gebeurd is. Daar gaan we nu mee aan de gang", aldus Eenhoorn. "Het is een probleem dat niet in verhouding staat met als hier vandaag gewonden waren gevallen. Wat betreft, voor zover dat kan, mogen we van geluk spreken."

Eenhoorn kon niet zeggen wanneer het stadion weer bespeelbaar is. AZ speelt zondag op bezoek bij RKC Waalijk en ontvangt aanstaande donderdag Mariupol. "De volgende thuiswedstrijd moet in een veilige omgeving gebeuren. Daar ligt onze prioriteit. Er worden in het stadion geen wedstrijden gespeeld als de situatie niet veilig is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen