Bosz gaat verder in beker, blamage voor St. Juste en Boëtius

Bosz gaat verder in beker, blamage voor St. Juste en Boëtius

10 augustus 2019 – Moeizaam heeft Bayer Leverkusen de eerste ronde van de Duitse beker overleefd. Het elftal van Peter Bosz won met 1-4 van Alemannia Aachen, dat uitkomt op het vierde niveau van Duitsland. Pas vlak voor het eindsignaal kreeg Leverkusen de thuisploeg kopje onder.Leverkusen, met onder meer Kai Havertz en miljoenenaankoop Kerem Demirbay in de basis, stuitte op de hechte defensie van Aachen. Die Werkself had de controle, maar stichtte amper gevaar. Een ongelukkig eigen doelpunt van Peter Hackenberg hielp Leverkusen in het zadel. Een volgend spaarzaam moment voor het doel van Aachen leverde ook meteen de 0-2 voor Leverkusen op. Vlak voor rust schoot raak in de korte hoek.

Daarmee was het duel niet in kannen en kruiken voor de gasten. Aachen knokte zich vroeg in de tweede helft terug. De thuisploeg sloeg toe in de counter, waarvan Stipe Batarilo het eindstation was. Dat betekende een terechte beloning voor het harde werken van Aachen. Halverwege greep Bosz in en bracht hij Leon Bailey. Dit bleek een gouden wissel. De Jamaicaan scoorde al na veertig seconden.

Aachen gaf niet op en bleef gaan. Het scheelde weinig of de vierde divisionist tekende wederom voor de aansluitingstreffer. Leverkusen mocht doelman Ramazan Özcan danken het zover niet kwam. Aachen moest zich vlak voor het einde definitief overgeven. Vanuit een corner bepaalde Havertz de eindstand op 1-4.

Kaiserslautren - Mainz 2-0
Jeremiah St. Juste kende een belabberd debuut voor Mainz. De van Feyenoord overgekomen verdediger viel in tijdens het bekerduel met Kaiserslautern, maar kon een nederlaag tegen de derde klasser niet voorkomen. Kort na de 1-0 van Manfred Starke kwam St. Juste binnen de lijnen. Hij zag dat Florian Stark het duel vlak voor het eindsignaal besliste. Jean-Paul Boëtius speelde de hele wedstrijd mee bij Mainz.

Bekijk hier alle uitslagen in de eerste ronde van de DFB Bokal

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019