Gisteren gemist: Ribéry genoemd bij PSV, Sparta klopt VVV-Venlo

10 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 9 augustus.

'PSV laat oog vallen op Ribéry, clubloze aanvaller is al gepolst'

PSV heeft belangstelling voor Franck Ribéry. Dat melden het Algemeen Dagblad en BILD. De Eindhovenaren zouden hem al gepolst hebben. Trainer Mark van Bommel kent de clubloze Fransman van hun gezamenlijke periode bij Bayern München. Ribéry zag recent af van een stap naar Al-Nasr uit Saoedi-Arabië.

Winnend Sparta drukt VVV-Venlo in laatste half uur kopje onder

De rentree in de Eredivisie is Sparta vooralsnog uitstekend bevallen: De Kasteelheren lieten zondag nog twee punten liggen in De Kuip, maar pakten vrijdagavond wél het volle pond tegen VVV-Venlo. De degelijke Noord-Limburgers kwamen op voorsprong dankzij een prachtige vrije trap van Peter van Ooijen en hadden de wedstrijd vervolgens lange tijd onder controle. In het laatste half uur denderde Sparta echter over de gasten heen: Halil Dervisoglu, Ragnar Ache, Abdou Harroui en Lars Veldwijk zorgden voor een ruime 4-1 zege.

De Graafschap en NAC schieten uit startblokken

De Graafschap en NAC Breda hebben hun terugkeer in de Eerste Divisie opgeluisterd met een overwinning. Beide Eredivisie-degradanten wonnen met 2-0. De Graafschap deed dit thuis in de topper tegen Cambuur, terwijl NAC uit van FC Dordrecht won. Een van de andere promotiekandidaten, Go Ahead Eagles won ook, terwijl NEC en Roda JC meteen punten lieten liggen.

Liverpool maatje te groot voor Norwich, Van Dijk scoort

Liverpool is het nieuwe seizoen uit de startblokken geschoten. De houder van de Champions League kende een eenvoudige avond tegen promovendus Norwich City: 4-1. Tim Krul haalde onder andere een doelpunt van Virgil van Dijk uit zijn doel. Helemaal zorgeloos werd de avond niet. Jürgen Klopp zag zijn doelman Alisson Becker geblesseerd uitvallen.

Memphis draagt met goal bij aan zege van Lyon op AS Monaco

Memphis Depay kent een uitstekende start van het seizoen met Olympique Lyon. De aanvaller droeg met een doelpunt bij aan de 0-3 overwinning bij AS Monaco, waar Cesc Fabregas al in de eerste helft met rood van het veld ging.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen