Liverpool maatje te groot voor Norwich, Van Dijk scoort

9 augustus 2019, 23:04

Liverpool is het nieuwe seizoen uit de startblokken geschoten. De houder van de Champions League kende een eenvoudige avond tegen promovendus Norwich City: 4-1. Tim Krul haalde onder andere een doelpunt van Virgil van Dijk uit zijn doel. Helemaal zorgeloos werd de avond niet. Jürgen Klopp zag zijn doelman Alisson Becker geblesseerd uitvallen.

Het elftal van Klopp toonde zich in de eerste helft uiterst scherp. Daarmee kreeg Norwich nooit het idee dat er iets te halen viel op Anfield. Liverpool, ook met Georginio Wijnaldum in de basis, werd op gang geholpen door het eigen doelpunt van Grant Hanley, die in de zevende minuut Krul passeerde. Liverpool voerde het tempo verder op en dat resulteerde in meer doelpunten.

Mohamed Salah kon kalmpjes afronden toen hij met een beetje geluk alleen voor Krul kwam te staan. Bij de 3-0 van Van Dijk kwam Salah op papier als aangever. De Egyptenaar legde de bal op het hoofd van de Nederlander. De mooiste treffer kwam op naam van Divock Origi. Een perfect afgemeten pass door de lucht van Trent Alexander Arnold werd door de Belgische spits achter Krul gekopt.

Na rust haalde Liverpool de voet van het gaspedaal. De tweede helft was dan ook beduidend minder dan de eerste. Scoren deed Norwich als enige. Teemu Pukki passeerde doelman Adrian, die Alisson al in de 39ste minuut had vervangen. Liverpool deed het rustig aan, ook met het oog op de wedstrijd van woensdag tegen Chelsea om de Europese Super Cup.