Buijs zet spelers op scherp: "Wordt een basisniveau gevraagd"

Buijs zet spelers op scherp: "Wordt een basisniveau gevraagd"

9 augustus 2019 – Danny Buijs moest vorig seizoen lang wachten op de eerste driepunter van het seizoen, maar dat is dit voetbaljaar anders. Vorige week werd er in het openingsweekend direct gewonnen van FC Emmen. Danny Buijs is tevreden, maar ook kritisch.Richting de wedstrijd tegen FC Twente wil hij niet te lang genieten van de winst in Emmen. "Er waren ook nog voldoende punten om te verbeteren", spreekt de trainer op de clubwebsite. "Positief was in ieder geval dat we in grote delen van de wedstrijd hebben laten zien waartoe we voetballend in staat zijn. Van daaruit hadden we meer moeten creëren. Ook de onderlinge afstanden en samenwerking in de verdediging zijn nog punten van aandacht. Maar dat geldt in deze fase van de competitie eigenlijk nog voor alle teams."

Buijs is niet tevreden over iedere speler die vorige week speelde. "Er zijn veel jongens die een prima wedstrijd hebben gespeeld, onder wie diverse spelers die hun FC- of Eredivisiedebuut maakten. Maar er zijn ook spelers die een mindere beurt maakten. Dat mag één wedstrijd voorkomen, maar van die jongens wil ik in trainingen en tijdens wedstrijden wel verbetering zien. Bij FC Groningen wordt een bepaald basisniveau gevraagd. Blijft dat uit, dan kunnen afwegingen op bepaalde posities anders gaan uitvallen", zegt hij zonder namen te noemen.

Zaterdagavond speelt Groningen thuis tegen FC Twente, dat vorige week remiseerde tegen PSV. "Het is om te beginnen mooi dat een club als Twente terug is in de Eredivisie. Ze horen wat betreft stadion en achterban echt op het hoogste niveau van Nederland. Het is van oudsher een beladen potje en dat is mooi. Ook laat de ploeg van trainer Gonzalo Garcia zien te willen voetballen en dat is iets wat wij ook graag willen. Hoe ze het morgen zullen aanpakken, is voor ons nog niet helemaal duidelijk. Maar hoe ons eigen strijdplan eruit ziet, hebben we duidelijk voor ogen."

Lees ook: FC Gronings Vak F blijft leeg: "Dieptepunt in geschiedenis"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020