Schöne neemt 'moeilijk besluit', maar 'alles klopte' bij Genoa

Schöne neemt 'moeilijk besluit', maar 'alles klopte' bij Genoa

9 augustus 2019 – Lasse Schöne (33) vertrekt na zeven jaar officieel bij Ajax, maar de keuze om Amsterdam te verlaten, was geen makkelijke. De middenvelder gaat het avontuur aan dat nog voor zijn voeten kwam bij Genoa, maar was net zo lief in de Johan Cruijff ArenA gebleven. "Ik had hier mijn plekje, dat ik vertrek was geen makkelijk besluit. Heel moeilijk zelfs."Dat vertelt hij op de clubsite tijdens een afscheidsinterview. Dat het avontuur na Ajax uitgerekend in Italië plaatsvind, is niet helemaal toevallig. "Het is een land waar ik vroeger op vakantie ging. Ik houd van italië", verklaart Schöne zijn keuze. "Dat ik op mijn oude voetbaldagen de kans heb om daar te spelen, is mooi. Ook hoe Genoa erin stond als club, ze wilden heel dat ik zou komen."

Schöne twijfelde niet over andere aanbiedingen. "Alles klopte rondom deze club, een prachtige plek. De Serie A is heel mooi en ik houd nog teveel van voetbal om ergens in de zandbak te spelen", glimlacht de middenvelder. "Het avontuur kwam onverwacht, maar het plaatje klopt wel voor mij en mijn gezin."

Lees ook: Gelukkig huwelijk tussen Ajax en Schöne strandt na zeven jaar

Het huis waarin de Deen momenteel in woont, daar keert hij na zijn loopbaan weer terug. "Daarom is dit ook geen vaarwel, maar tot ziens", legt hij uit. Wat dat betreft blijft Schöne altijd in de buurt van Ajax, waar hij zeven jaar geleden transfervrij binnen kwam lopen, over van NEC. Dat is anders dan veel andere voetballers.

"Ik ben niet voor veel geld gehaald of uit de jeugd komen, maar transfervrij van NEC. Niet veel mensen hadden dit voorzien, ik had het zelf ook alleen maar durven dromen", aldus Schöne. "Ik ben er altijd trots op geweest om dit shirt te dragen en ben van de club gaan houden." In totaal speelde de Deen 286 duels voor Ajax, waarin hij 64 keer scoorde. Geen enkele buitenlander kwam vaker voor Ajax uit dan Schöne.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019