Heerenveen: basisdebuut Ejuke lonkt, Vlap wordt uitgezwaaid

9 augustus 2019, 16:13   Bijgewerkt: 9 augustus 2019, 16:28

Voor Chidera Ejuke lonkt het basisdebuut bij sc Heerenveen. Het sterke vermoeden leeft dat de Nigeriaanse aanvaller zondag start in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, die ook in het teken staat van het afscheid van Michel Vlap.

Jordy Bruijn speelde vorige week tegen Heracles Almelo als linksbuiten, maar hij lijkt de vacante positie op het middenveld van de vertrokken Ben Rienstra in te vullen. Dat is een belangrijke reden om aan te nemen dat Ejuke zijn basisdebuut krijgt. "Chidera Ejuke gaat echt een klik krijgen met ons publiek", zegt Johnny Jansen tegen de Leeuwarder Courant. "Als hij de bal aan zijn voet krijgt en schijnbewegingen gaat maken… Verder heeft hij een geweldige versnelling. Van zo'n voetballer gaat ons publiek houden. Dat kan gewoon niet missen."

Voor sc Heerenveen is het duel met Feyenoord de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Rotterdammers tankten donderdag tegen Dinamo Tbilisi behoorlijk vertrouwen. "Ze voetbalden met veel enthousiasme en lieten tegen Dimano heel mooie dingen zien", aldus Jansen. "Voor ons is belangrijk dat we de ruimtes klein houden. Onze kansen liggen in de counter. Dat is een van onze kwaliteiten."

Vlap

In de rust zwaait het publiek van Heerenveen hun publiekslieveling Vlap uit. Vooral afgelopen seizoen groeide de middenvelder uit Sneek uit tot smaakmaker. Dat leverde hem deze zomer zijn transfer naar Anderlecht op en hij krijgt Vlap zondagmiddag zijn ereronde in het Abe Lenstra stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen