Van den Brom onderschat Zwolle niet: "Vertekend beeld"

9 augustus 2019, 15:39

John van den Brom is van mening dat PEC Zwolle vorige week enigszins geflatteerd ten onder is gegaan tegen Willem II. De trainer van FC Utrecht, die met zijn ploeg van ADO Den Haag won, onderschat het team van John Stegeman niet.

Beide teams staan zondagmiddag tegenover elkaar in de Galgenwaard. "Ik vind dat PEC Zwolle een valse start heeft gemaakt vorige week bij de seizoensopening", vertelt Van den Brom. "Marinus Dijkhuizen (assistent, red.) was daar voor de analyse en ik heb de wedstrijd op televisie gezien. Het was een beetje een vertekend beeld, omdat Zwolle wat mutaties had in verband met schorsingen uit het vorige seizoen en blessures. Wat ik weet is dat Zwolle altijd probeert te voetballen en het een ploeg is die hoog verdedigd."

Wat Stegeman ook bedenkt, Van den Brom wil de focus leggen op zijn eigen team. "We zullen het zondag zien. Ik vind het nooit zo belangrijk wat de tegenstander doet, zeker niet als wij thuis spelen. We moeten naar onszelf kijken. Wij willen het initiatief pakken in de wedstrijd en dominant/aantrekkelijk voetbal spelen. Wij zijn daar toe in staat met het elftal wat wij hebben en uiteindelijk moet dat zondag gebeuren."

Lees ookStegeman: "Lastig om poppetjes op juiste plaats te krijgen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen