David Silva volgt Kompany op als aanvoerder van Manchester City

9 augustus 2019, 15:06

David Silva is de opvolger van de naar Anderlecht vertrokken Vincent Kompany als aanvoerder van Manchester City. Fernandinho is de nieuwe co-captain van The Citizens en Kevin de Bruyne is derde keuze om de band te dragen. Dat heeft Pep Guardiola voor het seizoen bekend gemaakt.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen West Ham United ging de Catalaan op de persconferentie in op de opvolging van Kompany. "David kent de club, de competitie en geniet een groot respect voor iedereen", zei de manager, die het voorlopig moet stellen zonder Leroy Sané. "Normaliter duurt zo'n blessure zes á zeven maanden. Laten we hopen dat hij in februari of maart weer terug is."

Voor het eerste competitieduel kan Guardiola beschikken over Riyad Mahrez en Aymeric Laporte. Aanwinst Cancelo start in elk geval niet in de basis. "Want hij pas twee dagen geleden gearriveerd", aldus Guardiola. Mahrez werd in de Community Shield uit voorzorg op de bank gehouden, omdat ze bij City niet precies wisten welke medicatie hij tijdens de Afrika Cup had gekregen en bang waren dat de dopingcontrole problemen zou geven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen