Wormuth gaat niet sleutelen aan basiself ondanks valse start

Wormuth gaat niet sleutelen aan basiself ondanks valse start

9 augustus 2019 – Frank Wormuth is niet van plan zijn elftal meteen om te gooien na de pijnlijke 0-4 nederlaag in eigen huis tegen sc Heerenveen. De Duitse coach gunt zijn spelers een herkansing op bezoek bij Fortuna Sittard. "Dit team krijgt de kans om zich te rehabiliteren. Na zes weken voorbereiding hadden we vertrouwen in dit elftal, dat gaan we niet na één wedstrijd al veranderen."Dat vertelt de coach op de clubsite. Op basis van de statistieken was hij namelijk wél tevreden. "Het is goed om te zien dat we veel gelopen hebben, we hadden maar liefst 138 sprints. Dat hebben we nog nooit bereikt. Daarnaast is er maar liefst 120 kilometer afgelegd. Maar dat is een heel ander beeld dan dat wat er op het veld gebeurde, dat betekent dat er iets verkeerd is gegaan", weet Wormuth, die de individuele fouten achterin als voornaamste reden ziet van het verlies.

"Als er dan heel snel nog meer tegentreffers vallen, wordt er in de mindset geen oplossing meer gevonden. De benen werden steeds zwaarder. We hadden 60 procent balbezit, maar sc Heerenveen wachtte op onze fouten en strafte ze af", beredeneert de Duitser. En dus houdt hij vertrouwen in de spelers. "Heracles Almelo staat voor ontwikkeling, daar moeten ze ook de kans voor hebben. Vergeet de zevende plaats van afgelopen seizoen, we zijn opnieuw begonnen. En daar hoort wat geduld bij."

Jesper Drost en Sebastian Jakubiak kampen beide met een knieblessure en zijn niet inzetbaar, terwijl Robin Pröpper nog niet bij de selectie zit. Met name voor Jakubiak is het een hard gelag: hij is net als vorig seizoen een paar maanden niet inzetbaar en dat lot trof hem vorig seizoen ook al.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019