FC Gronings Vak F blijft leeg: "Dieptepunt in geschiedenis"

FC Gronings Vak F blijft leeg: "Dieptepunt in geschiedenis"

9 augustus 2019 – FC Groningen speelt komend weekend tegen FC Twente definitief zonder supporters in Vak F in het eigen stadion. De supportersvereniging ging tegen de straf van de KNVB in beroep, maar heeft ook in een laatste poging nul op rekest gekregen, ditmaal van de rechter. Daarom blijft het vak met de 'harde kern' leeg tegen de Tukkers.Dat schrijft de club op de site. FC Groningen kreeg een straf opgelegd van de KNVB, nadat er vorig seizoen niet-gecertificeerd vuurwerk werd afgestoken tegen Heracles Almelo en Ajax. "Voor alle betrokkenen is dit een dikke vette nederlaag en dat voelt heel beroerd. Er zijn in deze alleen maar verliezers", aldus algemeen directeur Wout Gudde. "Wij mogen de seizoenkaarthouders uit vak F niet binnen laten als gevolg van de opgelegde straf door de aanklager en de uitspraak van de rechter. Hierdoor missen wij een fanatiek deel van onze aanhang en moeten supporters die deze wedstrijd hadden willen bijwonen het duel noodgedwongen missen."

Via de rechtszaak hadden de fans geprobeerd om de supporters die niet bij de zaak betrokken waren, alsnog toegang de geven tot het duel door de club aan te klagen. Dat is dus niet gelukt. 

Lees ook: Groningen gestraft: deel van thuispubliek moet duel missen

De fans gingen eerder in beroep tegen de KNVB, maar die partij bleek niet ontvankelijk. FC Groningen voert de straf van de voetbalbond uit, maar doet dat naar eigen zeggen met 'enorme buikpijn' omdat ze vinden dat een deel van de gestrafte supporters onterecht wordt benadeeld. "We zitten als club in een spagaat en zijn met handen gebonden; uitvoeren van de straf omdat we niet kunnen ontkennen dat er vuurwerk is afgestoken of de mogelijke grote gevolgen accepteren die het heeft wanneer we willens en wetens de straf niet ten uitvoer brengen", aldus Gudde, die met Groningen voor de eerste optie kiest.

Uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers in deze zaak, vindt Gudde. "Hoe dan ook voelt dit heel slecht. Niet alleen voor ons maar met name voor de supporters die er tegen Twente niet bij mogen zijn. Een dieptepunt in de geschiedenis van FC Groningen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 26 augustus 2019

  2. zondag 25 augustus 2019

  3. zaterdag 24 augustus 2019