Memphis blij met trainerswissel: "Noodzakelijke verandering"

9 augustus 2019, 13:15

Voor Memphis Depay kwam de trainerswissel bij Olympique Lyon op het juiste moment. De Nederlander had een moeizame relatie met Bruno Genesio, maar die coach heeft zijn taken overgedragen aan de nieuwe trainer Sylvinho. Memphis is een gelukkig man.

"Er is iets veranderd", legt de Nederlander uit aan L'Équipe. "Het belangrijkste is dat we de laatste twee seizoenen vooral individueel het verschil maakten, er was altijd wel een speler die opstond. Maar als je een echt team vormt, met regels, respect en vertrouwen, mag je op alles hopen. Deze verandering was noodzakelijk, ik voel me frisser en dat hadden we nodig", vindt de Nederland.

Onder Genesio werd Memphis vaak op de vleugel neergezet, terwijl hij liever een vrije rol in de as speelt zoals bij Oranje. "Ik kan op verschillende posities spelen", zegt Memphis. "Maar ik heb de indruk dat de trainer wel weet waar ik het best tot mijn recht kom en de ploeg het best kan helpen. Het is vooral de manier waarop Ronald Koeman bij Oranje met mij communiceert en vertrouwen geeft, die me sterk maakt. Nu is dat hier ook het geval."

Memphis begint met Lyon vanavond aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen AS Monaco.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen