Lukkien wil 'portie lef' zien bij FC Emmen tegen titelfavoriet Ajax

Lukkien wil 'portie lef' zien bij FC Emmen tegen titelfavoriet Ajax

9 augustus 2019 – Dick Lukkien vindt dat FC Emmen tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA lef moet tonen zaterdag. Vorig seizoen was zijn elftal te angstig in Amsterdam en ging het onderuit, dat moet ditmaal anders. "We moeten er naar toe om onze huid zo duur mogelijk te verkopen", aldus de oefenmeester.Tegenover RTV Drenthe gaat hij in op wedstrijd. "Je moet lang in de wedstrijd blijven, een goede doelman hebben en je moet erheen gaan met een portie lef. Vorig jaar hadden we teveel ontzag en kregen we de goals te makkelijk tegen, je moet scherp verdedigen", weet Lukkien. Vorig seizoen eindigde het duel in 5-0 voor Ajax en stond het na acht minuten al 1-0 door Hakim Ziyech.

"We moeten hopen op een mindere dag van Ajax en wij moeten boven onszelf uitstijgen. Met lef en volgens het idee dat we hebben bedacht. Maar dat doen we wel tegen de hoogste weerstand in Nederland", denkt Lukkien, die Ajax als de favoriet voor het kampioenschap ziet. "Ze hebben hun ploeg bij elkaar gehouden en versterkt waar ze wilden."

Versterken deed FC Emmen ook, onder andere met middenvelder Sergio Pena. Lukkien: "Hij stond al heel lang op ons vizier. Hij is een creatieve middenvelder, die ook vanaf de zijkant kan spelen, met ervaring en is international van zijn land." Of hij tegen Ajax meedoet, is afwachten. "Zijn vergunning moet worden geregeld. Als dat gebeurt, is het een kwestie van dagen voor hij kan spelen, want hij oogt heel fit." Tom Hiariej, Ferhat Görgülü, Freddy Quispel en Anco Jansen zijn er allen niet bij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019

  3. zaterdag 19 oktober 2019