'Ajax slaat aanbod São Paulo voor laatste deel rechten Neres af'

'Ajax slaat aanbod São Paulo voor laatste deel rechten Neres af'

9 augustus 2019 – Ajax heeft een voorstel van São Paulo om het laatste deel van David Neres over te nemen afgewezen. De Braziliaanse club heeft nog twintig procent van de transferrechten van de buitenspeler in handen en wilde die voor negen miljoen euro van de hand doen aan de Amsterdammers, maar die hebben vooralsnog geen interesse.Dat schrijft het Algemeen Dagblad. In de Braziliaanse media, onder andere bij het Braziliaanse Goal, kwam naar buiten dat de Braziliaanse topclub het voorstel had gedaan. Dat blijkt te kloppen, maar Ajax - dat eerder al vijftien miljoen euro betaalde voor de buitenspeler - heeft geen interesse in de deal. In dat geval was hij overigens ook de duurste aankoop in de historie geworden.

Neres verlengde afgelopen week zijn contract bij Ajax en dat is niet wat men in Brazilië had verwacht. De topclub spendeerde met de komst van Daniel Alves flink wat geld, maar verkeert in een financiële onstabiele situatie. Bij een transfer van Neres had São Paulo nog flink wat geld kunnen vangen, maar daarop moet het nog even wachten. Daarom deed de Braziliaanse club de Amsterdammers vermoedelijk dit voorstel, om alsnog een flinke somma te ontvangen.

'Interesse Antony niet bevestigd, Vanaken komt niet'
Daarnaast meldde de Braziliaanse media dat Ajax interesse zou hebben in buitenspeler Antony (19). Daarover wordt in het AD niet gerept: sowieso is dat momenteel nog een onbevestigd gerucht uit Brazilië. Wel werd duidelijk dat Ajax géén interesse heeft in Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken. Uit België kwamen eerder deze de berichten dat Ajax interesse zou hebben, maar dat is volgens het AD niet aan de orde.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020