FC Porto schrijft herstellende Casillas wél in voor Primeira Liga

9 augustus 2019, 11:58

Goed nieuws voor Iker Casillas: de keeper van FC Porto is door zijn werkgever ingeschreven voor het nieuwe seizoen. De doelman kreeg in mei een hartaanval en het was onduidelijk of hij ooit nog zou terugkeren bij de Portugese topclub. Dat gebeurde en mogelijk krijgt dat zelfs een vervolg op het veld.

Donderdag schreven de Portugese media al dat Casillas ingeschreven zou worden voor de competitie, inmiddels is dat bevestigd door de voetbalbond. Casillas is ingeschreven onder rugnummer 1, waarmee hij ook op de site staat van FC Porto. Tot dusver communiceerde de club alleen dat Casillas een rol zou gaan vervullen in de technische staf, maar een rentree tussen de palen lijkt waarschijnlijk.

Lees ook: Casillas gaat voorlopig als staflid verder bij FC Porto

Eerder nog gaf Casillas aan zich te willen richten op zijn herstel. Wanneer hij een rentree zou kunnen maken, is niet bekend. Tegen FK Krasnodar (0-1 winst) ontbrak de goalie nog in de wedstrijdselectie, want voor de Champions League werd de doelman - in de voorronde in elk geval - niet ingeschreven. Agustin Marchesin verdedigde zodoende het doel voor FC Porto, dat zaterdagavond het Primeira Liga-seizoen opent tegen Gil Vicente. 

Het is inmiddels ruim drie maanden maanden geleden dat de voetbalwereld werd opgeschrikt door het bericht dat Casillas was getroffen door een hartaanval. Al snel werd duidelijk dat de oud-doelman van Real Madrid buiten levensgevaar was. Exact twee maanden na de hartaanval meldde Casillas zich weer op het trainingscomplex van Porto.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen