Boessen baalt nog altijd van ontslag bij Den Bosch: "Laffe manier"

9 augustus 2019, 11:05

Wil Boessen heeft nog altijd een nare smaak in zijn mond van het ontslag bij FC Den Bosch vorig seizoen. De coach kende met zijn elftal een hele goede eerste seizoenshelft, maar een zwakke tweede. Toch was ontslag volgens hem niet de juiste beslissing. "Een laffe manier, voor mijn gevoel ben ik daar met vijf messen in mijn rug vertrokken."

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Bij TOP Oss werd hij ook al vlak voor de play-offs ontslagen en in Den Bosch dus weer. "Bij TOP kon ik het nog accepteren: de voorzitter zei recht in mijn gezicht wat hij van me vond", aldus Boessen. "Bij FC Den Bosch werd dat besluit vanuit een ivoren toren genomen, door RvC-voorzitter Jan-Hein Schouten die ik daarover nooit heb gesproken."

Lees ook: FC Den Bosch ontslaat Boessen na slechte tweede seizoenshelft

Inmiddels is hij bij Helmond Sport op jacht naar een revanche: een ploeg die met de twaalfde, dertiende, negentiende en twintigste plaats de laatste jaren steeds verder wegzakte. Boessen eist strijdlust van zijn elftal. "Ze moeten niet te lief voor elkaar zijn. Elkaar de waarheid durven vertellen, conflicten aangaan. Als zij dat niet doen, zorg ik wel dat die conflicten er komen. Want met zoete broodjes bakken red je het niet, er moet reuring in de tent komen." Op 1 november neemt Boessen het op tegen zijn oude werkgever FC Den Bosch. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen