Manchester City verlengt aflopende contract van Gündogan

Manchester City verlengt aflopende contract van Gündogan

9 augustus 2019 – Manchester City heeft het contract van Ilkay Gündogan opengebroken en verlengd. De 28-jarige middenvelder had een aflopende verbintenis bij The Citizens, maar ligt nu weer vast tot en met 2023. "Hij heeft laten zien belangrijk te zijn voor het team en heeft een grote rol gespeeld in alles wat we bereikt hebben de laatste jaren", aldus technisch directeur Txiki Begiristain."Ik ben heel blij om mijn contract te verlengen", aldus Gündogan. "Ik heb enorm genoten van de afgelopen drie jaar bij City en iedereen binnen de club heeft me geholpen om me hier thuis te voeren. Het is een voorrecht om deel uit te maken van dit team en deze stijl van voetbal te spelen en prijzen te pakken."

Tot dusver speelde de international van Duitsland 114 keer voor City, waarin hij zeventien keer scoorde en even zoveel assists gaf. In 2016 kwam hij voor 26 miljoen euro over van Borussia Dortmund, voor wie hij vijf jaar had gespeeld. Eerder kwam hij uit voor 1. FC Nürnberg.

Binnen de selectie van City hebben alleen Fernandinho, David Silva, Aleix Garcia, Claudio Bravo en Eliaquim Mangala nu nog een aflopende verbintenis. De eerste uit het rijtje lijkt na de komst van Rodri te moeten vertrekken, terwijl Silva - tot afgrijzen van Pep Guardiola - na tien jaar zijn afscheid voor komende zomer al aankondigde.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020