Kompany houdt vertrouwen in Anderlecht ondanks zwakke start

Kompany houdt vertrouwen in Anderlecht ondanks zwakke start

9 augustus 2019 – Vincent Kompany is ondanks de zwakke start van Anderlecht in de Jupiler Pro League met slechts één punt uit twee wedstrijden allesbehalve in paniek. De speler/trainer heeft juist genoten van de eerste duels en kijkt uit naar het treffen met KV Mechelen, de promovendus die beide eerste wedstrijden wel wist te winnen. "Het begin was moeilijk, maar ik heb heel veel geleerd en ook veel genoten."Dat vertelt hij op de clubsite over de start, waarin uit twee duels slechts één punt werd gepakt. "Ik wilde vooral zien dat we met een heel jonge ploeg - misschien wel de jongste in Europa - heel snel progressie konden maken en dominant konden spelen", aldus de manager. "Dat is op dit moment op een heel korte tijd met een heel jonge ploeg eigenlijk al goed gelukt. Maar uiteraard gaan we nog op zoek naar impact."

Overigens kiest de coach niet alleen voor jeugd. "Daar voegen we ervaring bij, met Kemar Roofe, Samir Nasri, Michel Vlap en nog andere spelers. Dat geeft me nog meer vertrouwen om te mogen werken met die jonge spelers", aldus de Belg, die beseft dat hij nog veel moet sleutelen, maar toch ook vertrouwen houdt. "We zitten op het juiste pad. De dag dat dat niet zo is, zal ik de eerste zijn om dat ook te zeggen."

Tegen Mechelen moet de eerste zege van het seizoen komen, dat doet het volgens Het Nieuwsblad met Philippe Sandler en Vlak wederom in de basiself. Ook Nasri begint voor het eerst vanaf het begin, net als Killian Sardella: de zeventienjarige verdediger start vermoedelijk als rechtsback.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020