Transferweekje: Bergwijn, drukte in De Kuip en opvolging Robbery

10 augustus 2019, 12:03   Bijgewerkt: 10 augustus 2019, 12:12

De transferwindow is alweer over de helft, maar de markt draait op volle toeren. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Met het sluiten van de Engelse transfermarkt zal er bovendien het een en ander veranderen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[331543][right-half][]}De Engelse markt is dicht

Het was met zeventien transfers een relatief rustige Deadline Day in Engeland: de grootste uitgever (gevolgd door Aston Villa!) Arsenal haalde met David Luiz en Kieran Tierney achterin de nodige versterking, terwijl Tottenham eindelijk Giovani La Celso en Ryan Sessegno presenteerde. Ook Everton (Alex Iwobi) en Watford (Ismaïla Sarr) smeten met miljoenen, terwijl Danny Drinkwater, Aaron Mooi en Scott Carson werden gehuurd door PL-clubs. In totaal gaven de clubs ruim 1,5 miljard (!) euro uit - en dat is geen record -, brak de helft van het aantal Premier League-clubs hun transferrecord en maakten slechts drie clubs (Liverpool, Crystal Palace en Chelsea) winst. Het was een bewogen transferwindow en voor wie denkt dat het daarmee klaar is komt bedrogen uit: de eerste geruchten - dat Wilfried Zaha in de winter alsnog vertrekt bij Crystal Palace - doen alweer de ronde.

Bergwijn gewild

Een van de PSV'ers die het meest over de tong ging en gaat deze transferperiode, is Steven Bergwijn. Watford was concreet voor Bergwijn, maar de Engelse club kreeg nul op rekest voor de buitenspeler. Ook het bod van Sevilla werd afgewezen door PSV, desondanks is de Spaanse club niet bepaald van plan om op te geven. Volgens het Eindhovens Dagblad wil Sevilla van de voorhoedespeler de duurste speler uit de historie maken, door een bod dat veel hoger ligt dan de eerder geboden 25 miljoen euro. PSV wil echter veertig miljoen euro zien voor Bergwijn. Echter zijn de laatste berichten van andere aard. Opvallend genoeg beweert het Duitse BILD dat Bergwijn gaat verlengen in Eindhoven.

{image[331523][right-half][]}Opvolging Robbery

De opvolging voor Robbery blijkt voor Bayern München een hele klus. Door zijn blessure moet er voorlopig een streep door Leroy Sané. Dat ging er vrijdag ook door Hakim Ziyech. De Marokkaans international verlengde zijn contract bij Ajax en liet daarmee de belangstelling vanuit Beieren varen. In diverse media kwamen ook verschillende andere namen voorbij, waaronder die van Ivan Perisic, Steven Bergwijn, Timo Werner, Philippe Coutinho en Gareth Bale. Het Duitse Sport1 liet het meest opvallende alternatief vallen: Franck Ribéry, die sinds vrijdag in verband wordt gebracht met PSV. Volgens BILD zet Bayern nu in op Ivan Perisic. De Duitse krant meldt een principe-akkoord over de huur van de Kroaat. Daarmee lijkt Der Rekordmeister te kiezen voor een tussenoplossing.

Drukte in De Kuip

De hele zomer was het rustig in De Kuip en uitgerekend toen het Europese avontuur van start ging, was het onrustig. Gelukkig leed het resultaat er niet onder en ook sportief deden de Rotterdammers op het hoog prima zaken. Met de miljoenen van Jeremiah St. Juste kan Feyenoord - anders dan bij Tonny VIlhena - wél wat doen: Rick Karsdorp werd gehuurd van AS Roma en George Johnston kwam over van Liverpool. Verder is ook verdediger Edgar Miguel lé in aantocht, aldus het Algemeen Dagblad, maar zijn komst laat nog wel even op zich wachten. Ook Ricky van Wolfswinkel wordt nog altijd nadrukkelijk gekoppeld aan de Stadionclub, terwijl Renato Tapia - hij mocht vertrekken, maar speelde tegen Dinamo Tbilisi erg sterk - vermoedelijk niet meer weg mag. Emil Hansson, volgens [a,https://www.rijnmond.nl/nieuws/184756/Hansson-van-Feyenoord-naar-Hannover-96,_blank,RTV Rijnmond] op weg naar Hannover 96, en Jan-Arie van der Heijden (hij wil vertrekken) gaan mogelijk nog wel. Een razend drukke week voor Sjaak Troost.

{image[332345][right-half][]}Behoudt Eredivisie pareltje Lamprou?

Mogelijk behoudt de Eredivisie zijn pareltje Lazaros Lamprou. De vleugelaanvaller van PAOK Saloniki maakte vorig seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard dusdanig veel indruk waardoor sc Heerenveen, Heracles Almelo en AZ hem hebben genoteerd. Fortuna waagde al een poging voor een hernieuwde samenwerking, maar de club ving bot volgens De Limburger. Lamprou verkeert in de luxe positie dat hij de clubs voor het uitzoeken heeft. Bij AZ zou hij in beeld komen wanneer Oussama Idrissi vertrekt. Broodheer PAOK zelf heeft hem niet nodig. Ook onder nieuwe trainer Abel Ferreira is er weinig perspectief voor Lamprou. Er wordt daarom verwacht dat de Ajax-opponent de speler opnieuw verhuurt. Zien we hem terug in de Eredivisie of gaat Lamprou naar bijvoorbeeld het veel genoemde Club Brugge?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen