Van Geel: met Willem II in jubileumjaar naar 15 miljoen begroting

9 augustus 2019, 09:35

Willem II zit in de lift en wil de ingezette groei de komende jaren volop doorzetten. De huidige begroting bedraagt zo'n twaalf miljoen euro, maar over twee seizoenen - als de club 125 jaar bestaat - dan willen de Tilburgers een begroting van minimaal vijftien miljoen euro. "Het moet allemaal wel gestructureerd en verder geprofessionaliseerd worden", aldus Martin van Geel.

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. Met name op het gebied van sponsoring moeten er stappen worden gezet, mede daarom werd Jos de Kruif aangesteld als manager commerciële zaken: hij moet de twee nog lege skyboxen gaan verkopen en de helft van de in totaal 1800 businessseats nog zien te vullen. Van Geel gelooft erin: "Willem II heeft geweldige faciliteiten. Auberge du Bonheur is uitgeroepen tot beste cateraar van Nederland. Het is aan het bedrijfsleven van Midden-Brabant om massaler mee te doen en achter de club te gaan staan."

Daarnaast gaat Willem II meer geld halen uit merchandising, waarin het onderaan de Eredivisie bungelt wat inkomsten betreft. Tevens wordt het stadion, de kantoorkant van Willem II en de faciliteiten voor de spelers een flinke opknapbeurt. Van Geel: "Ik ben zeventien jaar weggeweest. Er staan twee nieuwe stoelen, maar verder is er niks veranderd. We willen een omgeving neerzetten waarin top gepresteerd kan worden om Willem II richting die 15 miljoen euro te loodsen. Daar hebben Joris Mathijsen en ik de supporters, het bedrijfsleven en de gemeente Tilburg keihard voor nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen