PSV-debutant Baumgartl deels tevreden: "Maar het moet beter"

9 augustus 2019, 08:52

Met debutant Timo Baumgartl in de basis hield PSV voor het eerst dit seizoen - na vijf duels - de nul. Bovendien werd er voor de twee keer gewonnen, al hield het spel tegen FK Haugesund niet over. En dus is de verdediger deels content, maar plaatst hij ook een kritische noot. "Het moet beter dan dit. Dat is duidelijk", stelde hij ondanks de 0-1 zege.

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Baumgartl kwam twaalf dagen geleden over van VfB Stuttgart en maakt dus relatief snel zijn debuut. "Normaal gesproken duurt het na je eerste training in een seizoen veel langer tot je een belangrijke wedstrijd voetbalt", wist hij. "Ik vind het fijn dat ik die nu achter de rug heb. Het is belangrijk om zo snel mogelijk wedstrijdritme op te doen."

In Noorwegen wist de Duitser ondanks de korte voorbereidingstijd wat hem te wachten stond. "Mijn medespelers hebben me het gevoel gegeven dat ik welkom was in de ploeg, ook daarom had ik vooraf helemaal geen zenuwen", aldus Baumgartl. "Bovendien heb ik veel videobeelden te zien gekregen van PSV sinds ik bij de club ben. Daardoor wist ik precies hoe de trainer wil dat we voetballen en wat er specifiek van mij werd verwacht."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen