'Dervisoglu levert Sparta drie miljoen op, Veldwijk blijft'

'Dervisoglu levert Sparta drie miljoen op, Veldwijk blijft'

9 augustus 2019 – Halil Dervisoglu heeft zijn transfer naar Brentford zo goed als afgerond donderdag, maar komt vrijdag mogelijk 'gewoon' in actie met Sparta Rotterdam tegen VVV-Venlo. De Rotterdammers hebben in de deal namelijk bedongen dat de aanvaller pas op 1 januari overstapt naar de Championship-club, voor een bedrag van zo'n drie miljoen euro.



Dat schrijft De Telegraaf. De kans dat Dervisoglu, die de laatste dagen in Engeland was en donderdagavond pas terugkeerde in Rotterdam, in de basis start, lijkt niet groot, toch hakt trainer Henk Fraser vanavond pas een knoop door over zijn inzetbaarheid. Met het rondkomen van de transfer grijpen de Turkse clubs Galatasaray, Besiktas en Trabzonspor mis.

Technisch directeur Henk van Stee liet eerder tegenover RTV Rijnmond al weten blij te zijn met de deal, die door de clubs nog wel bevestigd moet worden. "Een geweldige transfer voor Sparta en voor de speler zelf", aldus Van Stee, die toegeeft dat de Engelsen meer betalen dan begroot was door Sparta. "Zo kunnen we een halfjaar op zoek naar een vervanger, maar wellicht doen we dat de komende periode al."

Overige transferzaken
Tegenover RTV Rijnmond bevestigt Van Stee dat Sparta een deel van de transfersom gaat investeren. Ferdy Druijf is in beeld, maar hij mag van AZ niet voor de winterstop vertrekken. Ook voor de positie linksachter wil Van Stee nog een versterking halen. Bovendien rekent hij erop dat Lars Veldwijk voorlopig bij Sparta blijft. "Er is nog niks concreet voor Veldwijk. Ik heb goede afspraken gemaakt. Hoe dichter we naar de deadline komen, hoe lastiger het wordt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019