Slot baalt van gelijkspel: "Teleurgesteld dat we niet scoren"

8 augustus 2019, 23:10

Arne Slot stond met gemengde gevoelens na het het gelijkspel van AZ op bezoek bij FC Mariupol (0-0). Hoewel de Alkmaarders veel sterker waren, scoorden ze niet en wonnen ze ook niet. "Als je kijkt naar de veldverhouding, kansen en schoten op doel, hadden we recht op meer dan we uiteindelijk hebben gekregen."

Dat zei de coach op het clubkanaal over de remise. "Maar het blijft een wedstrijd, omdat het hier 0-0 eindigt", wist Slot ook. "Als je kijkt hoe zij spelen, extreem verdedigend met tien man rond de zestien, ben ik tevreden over het aantal kansen dat we hebben gecreëerd", zei Slot over de aanvalsdrang van zijn elftal. "Maar ik ben heel teleurgesteld dat we niet hebben gescoord."

AZ probeerde het keer op keer en had twintig schoten (!) zonder succes op het doel van de opponent. "Als die eerste erin zit, dan breekt het verzet ook wat. 0-0 is niet het resultaat dat de wedstrijd recht aan doet", baalde Slot, die wel goede elementen zag van zijn elftal. "Als je zoveel aanvalt, is het goed dat je zo weinig countermogelijkheden weggeeft. Ook is het prettig dat we beter waren dan Mariupol. Tegelijkertijd ben je dan ontevreden dat je met 0-0 van het veld stapt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen