Berghuis opgelucht: "Dit hadden we nodig als team én als club"

Berghuis opgelucht: "Dit hadden we nodig als team én als club"

8 augustus 2019 – Steven Berghuis was de grote uitblinker aan de kant van Feyenoord donderdagavond in het Europa League-voorrondeduel met Dinamo Tbilisi. De buitenspeler begon als spits, maar was daar eigenlijk nooit te vinden. Na de wedstrijd was de aanvaller zichtbaar blij én opgelucht. "Dit hadden we nodig als team én als club", zei hij.Tegenover Veronica ging hij in op de 4-0 zege. "We waren goed aan de bal", vond Berghuis. "Verdedigend kwamen de laatste weken in de problemen, nu stonden we goed. Op het middenveld hadden we met Renato (Tapia, red.) en Leroy (Fer, red.) meer zekerheid ingebouwd. Dat was goed."

Ook de rol als spits, die uit de koker kwam van trainer Jaap Stam, beviel de buiternspeler goed. "Mijn startpositie was negen, maar met de vrij statische verdedigers die zij hebben, kun je mooi vrijkomen tussen ons middenveld en hun verdediging", glimlachte Berghuis. "Met de diepte die Luis (Sinisterra, red.) brengt, vinden we de afwisseling die we zoeken."

'Heerlijk naast Tapia'
Middenvelder Leroy Fer nam na de wedstrijd zijn pet af voor collega Renato Tapia, die eerst nog weg mocht uit Rotterdam-Zuid en tegen Dinamo opeens weer in de basis begon. "Het is heerlijk om naast Renato te spelen. Verdedigend staat hij altijd zijn mannetje en je kan lekker met hem voetballen. Hij houdt goed balbezit, een goede voetballer", aldus Fer.

Lees ook: Stam geniet van knappe overwinning: "De groep is hongerig"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019