Stam geniet van knappe overwinning: "De groep is hongerig"

Stam geniet van knappe overwinning: "De groep is hongerig"

8 augustus 2019 – Jaap Stam kon niets anders dan tevreden zijn met de wedstrijd die Feyenoord donderdagavond op de mat legde tegen Dinamo Tbilisi (4-0). De Rotterdammers speelden in de eerste helft heel sterk en profiteerden in het laatste kwartier uiteindelijk volop van de-man-meer-situatie op het veld. "Je voelt aan de groep dat ze hongerig zijn en dat ze graag willen winnen. We zochten naar die overwinning", zei Stam.Tegenover Veronica ging de coach in op de ruime zege (4-0). "We hebben veel kansen gecreëerd en vandaag zat het wel mee en maken we de kansen wel af. We hebben verdiend gewonnen", vond Stam, die Feyenoord sterk zag spelen. "We hebben gedomineerd, geduldig gespeeld en geen gekke dingen gedaan. Het was verdedigend sterk, adequaat en geconcentreerd."

De opponent uit Georgië stelde er echter ook weinig tegenover. "Ze hebben weinig kansen gehad, maar als je ze de tijd geeft, kunnen ze goed voetballen. Dan vinden ze de vrije man wel", waarschuwde Stam zijn elftal voor de return. Van een gespeeld tweeluik wilde de coach nog niks weten. "We moeten wel scherp zijn en niet een snelle tegengoal krijgen volgende week, waaruit ze vertrouwen krijgen. Gewoon goed bij de les zijn." Het duel wordt aldaar gespeeld zonder supporters

Tot slot had Stam ook mooie woorden over voor de fans in De Kuip, het stadion waar anders dan volgende week uiteraard wederom de nodige mensen zaten. Stam: "Het publiek is fantastisch aanwezig, ze steunen ons door dik en dun. Naar die combinatie ben je op zoek."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 januari 2020

  2. vrijdag 17 januari 2020