Transfervrije Verrips voor vier jaar bij Sheffield United

Transfervrije Verrips voor vier jaar bij Sheffield United

8 augustus 2019 – Michael Verrips (op archiefbeeld) heeft een prachtige transfer te pakken. De Nederlandse keeper tekent een vierjarig contract bij Sheffield United, nadat zijn contract bij KV Mechelen eerder werd ontbonden. De goalie maakte zichzelf daar onmogelijk en vertrok naar eigen zeggen vanwege de matchfixing rondom de club.Dat laat de club weten via de officiële kanalen. "Ik ben blij met het getoonde vertrouwen en kijk er naar uit om dat terug te betalen", laat de goalie weten. Eerder stond hij onder contract bij Sparta Rotterdam, MVV, Jong FC Twente en Sparta Rotterdam. Verrips probeerde bij Mechelen een transfer te forceren, zo kwam hij onder andere niet opdagen op de training.

Uiteindelijk kwam de breuk er, Verrips gooide het op de veroordeling van de club in het omhoopschandaal. "Gedurende het gehele seizoen ben ik onvoorwaardelijk solidair geweest met mijn werkgever, zowel op als naast het veld. Deze solidariteit was gebaseerd op het feit dat alle bestuurders van de club gedurende de zaak hun absolute onschuld volhielden. Nu is het dus een juridische waarheid dat KV Mechelen en sommige van zijn bestuurders de meeste zware misdaad in de sport hebben begaan: competitievervalsing", liet de keeper weten.

Ook Muhamed Besic werd binnengehaald door Sheffield: hij kwam op huurbasis over van Everton. Eerder werden Luke Freeman, Phil Jagielka, Callum Robinson, Ravel Morrison, Lys Mousset, Ben Osborn, Oli McBurnie en Dean Henderson gepresenteerd. Laatstgenoemde is in principe eerste doelman bij de gepromoveerde ploeg. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019