Groenendijk blijft rustig onder start ADO, Ould-Chikh inzetbaar

Groenendijk blijft rustig onder start ADO, Ould-Chikh inzetbaar

8 augustus 2019 – Alfons Groenendijk vindt het 'irritant' dat ADO Den Haag het seizoen begonnen is met een nederlaag, maar raakt niet in paniek. In voorgaande jaren begon zijn ploeg ook met nul uit twee en nul uit drie, maar kende het toch een goed seizoen. "Het zegt dus niet alles", blijft de coach realistisch .Op de clubsite gaat hij in op de start van het seizoen, waarin werd verloren van FC Utrecht (2-4). Komend weekend gaat ADO Den Haag op bezoek bij PSV. "Op papier één van de moeilijkste wedstrijden. Ik zie altijd kansen, maar tussen de kansen zien en het voor elkaar krijgen zit een groot verschil. We willen de huid zo duur mogelijk verkopen", aldus Groenendijk.

"Maar wij willen zo snel mogelijk resultaat halen. Als je begint met drie uit nul of twee uit nul, is dat irritant. Je hebt aan het begin van het seizoen alles het liefst zo snel mogelijk op de rit. Dat is nu niet zo en heeft allerlei redenen, maar dan nog is het moeilijk." Toch zag de coach ook goede dingen tegen FC Utrecht. "Onze spelhervattingen leverden direct twee goals op", zei Groenendijk bijvoorbeeld.

Meer spelers beschikbaar
Ten opzichte van het duel met FC Utrecht heeft Groenendijk wel weer een aantal spelers terug: Dione Malone en John Goossens zijn vermoedelijk inzetbaar, net als aanwinst Bilal Ould-Chikh. "Hij kan heel goed voetballen. Hij wil zichzelf weer op de kaart zetten bij ADO Den Haag. Zijn kwaliteiten liegen er niet om", zei Groenendijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019