Tottenham huurt La Celso en koopt talent Sessegnon

Tottenham huurt La Celso en koopt talent Sessegnon

8 augustus 2019 – Tottenham Hotspur heeft zich op slotdag van de Premier League versterkt met Giovani La Celso. De middenvelder komt over van Real Betis Sevilla en doet dat in eerste instantie op huurbasis bij de Champions League-finalist. Ook Ryan Sessegnon is officieel gepresenteerd. Everton heeft eveneens beet en haalt Alex Iwobi op, terwijl Danny Drinkwater tijdelijk naar Burnley verkast.Hoewel de Engelse transferwindow dicht is, komen er nog enkele deals door die al voor het sluiten van de markt rond waren. Tottenham zat maanden achter Lo Celso - die eerder voor Paris Saint-Germain en Rosario Central speelde - aan, maar presenteert hem pas na de transferwindow. Hij wordt voor een seizoen gehuurd, met de optie voor een definitieve overgang. Lo Celso gaat met rugnummer achttien spelen.

Het negentienjarige talent Sessegnon, die al meer dan honderd duels in het betaalde voetbal speelde, is eveneens gepresenteerd door de Spurs. Naar verluidt kost hij een kleine dertig miljoen euro, al maken beide clubs geen transfersom bekend. Hij tekent een contract tot en met 2025 en gaat met rugnummer negentien aan de slag bij de Spurs, dat eerder ook al Tanguy Ndombélé en Jack Clarke haalde. 


Chelsea heeft middenvelder Drinkwater tijdelijk van de hand gedaan. Hij kwam vorig seizoen vrijwel niet aan bod en dat perspectief lijkt onder Frank Lampard niet toe te nemen. Daarom wordt hij in eerste instantie voor een half jaar, tot 6 januari 2020, verhuurd aan Burnley.

De enige overgang die nog niet helemaal officieel is gemaakt door beide clubs, is die van Alex Iwobi. De aanvaller vertrekt volgens Sky Sports News naar de club van technisch directeur Marcel Brands. Volgens het medium heeft de Premier League bevestigd dat deze transfer tijdig is rondgekomen bij de competitie-organisator en daarom geldig is. Het gaat om een definitieve overgang voor naar verluidt zo'n veertig miljoen euro.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021