Officieel: Internazionale maakt van Lukaku hun duurste speler ooit

Officieel: Internazionale maakt van Lukaku hun duurste speler ooit

8 augustus 2019 – Internazionale heeft de komst van Romelu Lukaku officieel afgerond. De aanvaller tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Italiaanse club, voor wie hij de duurste aanvaller ooit is. Daarmee volgt hij Cristian Vieri op, die de afgelopen twintig jaar de duurste speler ooit was voor Inter. Naar verluidt kost de Belg al met al zo'n tachtig miljoen euro.Dat laat Internazionale weten op de clubsite. Lukaku was bij Manchester United uit de gratie geraakt, trainde al enige tijd niet meer bij bij de Engelse club en mag bij Inter sterspeler Mauro Icardi opvolgen. Hij komt niet voor in de plannen van manager Antonio Conte en mag vertrekken. United betaalde in 2017 nog 85 miljoen euro voor Lukaku, waarmee het een groot deel van de investering wel weer terug heeft.

Wel is het basisbedrag 'slechts' 65 miljoen, wat kan oplopen tot zo'n tachtig miljoen euro. In 1999 betaalde Internazionale 46 miljoen euro voor Vieri, een bedrag dat sindsdien niet meer werd overschreven tot vandaag (donderdag). Conte wilde de spits eerder ook al naar Chelsea halen en heeft veel vertrouwen in Lukaku. 

Paulo Dybala was de gedroomde opvolger bij United, maar hij wilde niet komen: mede daarom haakte Juventus af voor de diensten van de 81-voudig international. Lukaku was eerder actief bij Everton, Chelsea en Anderlecht en speelde negen seizoenen in de Premier League. Hij wordt op Cristiano Ronaldo de duurste speler uit Italië, met een jaarsalaris dat zo rond de 7,5 miljoen euro.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019