Maaskant: "Ik zie Sparta als een directe concurrent van VVV"

8 augustus 2019, 15:46

Robert Maaskant beleefde een succesvol debuut als trainer van VVV-Venlo. De hoofdcoach van de Limburgers won met zijn team met 3-1 van RKC Waalwijk in de eerste speelronde. Vrijdagavond staat er wederom een ontmoeting met een promovendus voor de deur. De coach is benieuwd hoe Sparta voor de dag komt.

Maaskant ziet Sparta als concurrent van VVV. "Sparta beschikt over een goeie ploeg met veel ervaring", zegt de trainer op de clubwebsite. "Ze hebben afgelopen seizoen in de Eerste Divisie laten zien dat ze er bovenuit staken, samen met FC Twente. Alhoewel ze al vroeg de race om het kampioenschap hadden opgegeven, werden ze relatief eenvoudig tweede. We moeten afwachten hoe ze voor de dag komen. Spelen ze 4-3-3 óf 4-4-2, dat zullen we morgen zien. Ze kunnen het in ieder geval allebei en hebben er ook de kwaliteit en het spelersmateriaal voor. Ik zie Sparta als een directe concurrent. Maar belangrijk: wij weten wat we zelf kunnen. En daar gaan we vanuit. Onze kracht zit 'm in de omschakeling. Dat gaan we morgen laten zien."

Maaskant kan vrijdag in Rotterdam de namen van Christian Kum en Danny Post niet op het wedstrijdformulier zetten. Beide routiniers zijn niet fit genoeg om te spelen, al is er nog hoop dat Post de wedstrijd nog kan halen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen