Spoorboekje: PL en KKD van start, Mempis in actie en DFB-Pokal

9 augustus 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 9 augustus.

Nieuws

Eerste Divisie, Premier League en Ligue 1van start

Het is een prima dag voor de voetballiefhebber. Naast dat er in de Eredivisie wordt gespeeld, schieten er ook twee competities van start. In de Eerste Divisie staat er meteen een vol programma op het menu met enkele aantrekkelijke potjes. Ook het nieuwe Premier League-seizoen begint vanavond met Liverpool tegen Norwich City. Ook in Frankrijk gaat het los: Memphis Depay trapt het seizoen af tegen AS Monaco. 

Specials

Start Eerste Divisie

In navolging van de Eredivisie gaat het ook in de Eerste Divisie weer los. Met NAC Breda, De Graafschap en Excelsior zijn er drie degradanten, maar met de komst van Andries Jonker, Henk de Jong en Wim Jonk zijn er de nodige nieuwe gezichten in het trainersgilde. Wat kunnen we dit seizoen verwachten de normaliter enorm onvoorspelbare competitie? 

Wedstrijden 

Sparta Rotterdam - VVV-Venlo (20.00 uur)

Zowel Sparta als VVV-Venlo kenden vorige week een goed begin van het nieuwe seizoen. Promovendus Sparta zag op bezoek bij Feyenoord de overwinning door de vingers glippen, maar kan desondanks terugkijken op een goede rentree met een 2-2 gelijkspel. VVV kwam thuis op achterstand tegen RKC Waalwijk, maar won toch met 3-1. Beide teams zullen vandaag de goede start een vervolg willen geven.

De Graafschap - SC Cambuur (20.00 uur)

Meteen een pittig potje op de eerste speeldag van de Eerste Divisie. In Doetinchem strijden De Graafschap en SC Cambuur om de punten en dat is een pikante wedstrijd voor Henk de Jong. De coach degradeerde afgelopen seizoen met De Graafschap uit de Eredivisie en ging daarna naar Cambuur. Kan hij met de Leeuwarders zijn oude club pijn doen?

Liverpool - Norwich (21.00 uur)

Ondanks een geweldig seizoen greep Liverpool vorig seizoen net naast de landstitel in Engeland. De Champions League-winst was natuurlijk een geweldig succes, maar de club wil komend voetbaljaar eindelijk weer eens de titel pakken. De jacht op het kampioenschap begint vanavond in eigen huis tegen Norwich City, dat vorig seizoen kampioen werd in het Championship. Bij Norwich staat Tim Krul waarschijnlijk onder de lat.

Voetbal op tv

20.00 uur: Sparta - VVV-Venlo, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: KKD live schakelprogramma, FOX Sports 1, schakelprogramma met hoogtepunten

20.00 uur: De Graafschap - Cambuur, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Anderlecht - Mechelen, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Pro League-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

21.00 uur: Liverpool - Norwich City, Ziggo Sport, live verslag van het Premier Leagued-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen