Oud-international looft Ajax-target Vanaken: "Kan overal mee"

Oud-international looft Ajax-target Vanaken: "Kan overal mee"

8 augustus 2019 – Hans Vanaken staat op de radar bij Ajax, zo werd woensdag al bekend. De middenvelder is de roerganger op het middenveld van Club Brugge en is volgens Gert Verheyen klaar voor de volgende stap. De Belgische oud-international snapt de interesse van Ajax wel."Dat Hans Vanaken nu in beeld is bij Ajax, hoeft niemand te verbazen", zegt de analyticus tegen Het Nieuwsblad. "Als ik hoor dat geen enkele buitenlandse club Vanaken zou willen, dan moet ik daar toch eens om lachen. Dat Vanaken vandaag nog bij Club Brugge speelt, heeft niets met zijn kwaliteiten te maken. Hij kan overal mee."

Vanaken staat bij Club Brugge op het middenveld met onder meer Ruud Vormer. "Het argument dat hij 'maar' in de Belgische competitie speelt, gaat ook niet meer op nu er spelers van 25 miljoen euro worden verkocht. Alleen is Vanaken niet het type dat aan zijn zaakwaarnemer aangeeft dat hij absoluut wil vertrekken. Als hij droomde van het buitenland, was hij al lang weg. Op dat vlak is hij een uitzondering in de huidige generatie", zegt Verheyen.

De aanvallende middenvelder, die dit seizoen al drie keer scoorde in twee competitieduels, heeft in België nog een contract tot 2023.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020