Stam raakt St. Juste kort voor Europees duel kwijt: "Niet leuk"

Stam raakt St. Juste kort voor Europees duel kwijt: "Niet leuk"

7 augustus 2019 – Feyenoord staat op het punt om Jeremiah St. Juste te verkopen aan FSV Mainz 05, zo maakten de Rotterdammers bekend. Daar tegenover staat de komst van George Johnston naar Rotterdam. Het is zodoende een onrustige voorbereiding op het duel met Dinamo Tbilisi, weet Jaap Stam.Dat de selectie nu nog allerlei mutaties ondergaat, vindt de trainer niet ideaal. "Dat begrijpen ze ook. Maar de situatie is op dit moment niet anders. Je wilt als trainer ergens naartoe werken en als je dan vlak voor de start van Europees voetbal een belangrijke speler verliest, is dat nooit leuk", zei hij volgens RTV Rijnmond woensdag op de persconferentie.

Stam heeft er over nagedacht of de transfer van St. Juste niet na de wedstrijd van morgen kon worden afgerond. "Maar uiteindelijk moest het zo snel mogelijk gerealiseerd worden", weet de coach. "Ik hou het voor mezelf hoe we het nu gaan invullen. We hebben niet veel keuzes. Eric (Botteghin, red.) is fit. Hij had tegen Sparta last van kramp, maar het was geen serieuze blessure."

Ook Dylan Vente en Nicolai Jørgensen zijn er morgen niet bij. "Dylan heeft al veel getraind en gespeeld tot nu toe. Dat gaan zijn tol eisen. Het vraagt fysiek veel van hem. Hij had al pijntjes, dus daarom moesten we hem zondag uit voorzorg er uit halen. Het is jammer hoe sommige mensen op hem reageren, want je kan dit soort jongens weinig verwijten. Helaas is hij er niet bij."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020