Van Egmond baalt van nieuwe regel: "Er is flink geborreld"

7 augustus 2019, 12:11

De FIFA voerde afgelopen zomer meerdere wijzigingen in de spelregels door. Veel nieuwe regels zijn zonder veel discussie doorgevoerd, maar niet alle regels kunnen op waardering rekenen. Dat geldt onder meer voor de regel dat een doelman de bal bij een terugspeelbal toch met de hand mag beroeren, als daar een mistrap van de goalie aan vooraf is gegaan. Dick van Egmond vindt dat lachwekkend.

"Sommige spelregelwijzigingen lijken te worden bedacht nadat er flink geborreld is", zegt de scheidsrechtersbaas van de KNVB tegen De Telegraaf. "Wie bedenkt dit? De kans is heel aardig, dat hier op grote schaal misbruik van wordt gemaakt en dat de spelregelgoeroes straks denken 'laten we dat toch maar anders doen.'"

Dat is onlangs ook al gebeurd, weet Van Egmond. "Er was een truc in een oefenwedstrijd gebruikt, waarbij de keeper de bal opwipte en de verdediger de bal terug kopte in zijn handen. Dat werd voorgelegd aan de spelregelcommissie en die zei tot onze grote verrassing, dat dat mocht. Wij voorspelden, dat dat zou worden teruggedraaid. Inmiddels wordt het heroverwogen en dit zal waarschijnlijk niet toegestaan zijn. De FIFA beraadt zich nu op de juiste reactie op deze truc."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen