Krantenoverzicht: 'Ajax veranderde van dominante jager in prooi'

7 augustus 2019, 09:22

Ajax behaalde dinsdagavond een goed resultaat in de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki, toch was het niet heel overtuigend wat de Amsterdammers lieten zien. Er was reden voor optimisme, maar toch ook voor zorgen. Wat schreven de Nederlandse kranten over de rentree van de Amsterdammers in het miljardenbal?

Het Algemeen Dagblad zag de veldbezetting als het grootste probleem van Ajax, vooral in de fase voor de pauze. 'De afstemming was na een half uur plotseling helemaal zoek bij Ajax. Noussair Mazraoui en Daley Blind hadden in het druk zetten geen enkele klik met elkaar, terwijl om hen heen het middenveld nog helemaal open lag. Een dure inschattingsfout van het controlerende blok van de Amsterdammers. Met twee simpele passes stak PAOK Saloniki het veld over, resulterend in de 1-1 van spits Chuba Akpom. Eén moment van onachtzaamheid, met grote gevolgen', aldus het AD. 'Van het vooraf zo gepredikte pressievoetbal en positiespel was opeens niets meer zichtbaar. In een kwartier tijd veranderde Ajax van dominante jager in kwetsbare prooi.'

Ook De Telegraaf vindt dat Ajax 'met vuur' speelde in Griekenland. 'Het elftal van Erik ten Hag had lang niets te vrezen van PAOK, scoorde het belangrijke uitdoelpunt, maar maakte de ongeslagen Griekse kampioen sterk en kwam op achterstand', zag het medium. Het doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar bracht Ajax een 'dikverdiend punt en goede uitgangspositie' en een ongeslagen status van tien uitduels op een rij.

'Dominant Ajax verzaakt kwartier', kopt De Volkskrant, dat ook het zwakke kwartier van de Amsterdammers uitlicht. 'Dat bij zijn ploeg ineens de denkbeeldige draadjes tussen de spelers losraken, moet Ajax-coach Erik ten Hag zorgen baren. Een gebrek aan 'zelfregulerend vermgoen', zei hij. Het kostte twee tegentreffers.' Verder waren de Amsterdammers heer en meester, oordeelde het medium eveneens.

Trouw ziet dat Ajax de uitwedstrijd in Thessaloniki heeft 'overleefd' en vond de terugkeer van de Amsterdammers in Europa 'aangenaam en leerzaam'. Toch uit de krant ook enkele twijfels, bijvoorbeeld over de spitspositie. 'Dat blijft zorgen baren. Dolberg zocht nog altijd naar zijn vorm', aldus Trouw, over de Deen die geblesseerd uitviel. 'Maar er vielen meer kanttekeningen te plaatsen bij het spel van Ajax - kanttekeningen die verder gaan dan de opbouwfase waarin het elftal verkeert. Ziyech, kort na rust dichtbij de gelijkmaker, wisselde als vanouds goede momenten af met slordig balverlies. Die grilligheid maakt Ajax kwetsbaar in de omschakeling.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen