NAC haalt Spaanse linksback: "Hele flank bestrijken"

6 augustus 2019, 19:22   Bijgewerkt: 6 augustus 2019, 21:35

Enkele dagen voor de start van het seizoen heeft NAC Breda een nieuwe verdediger gecontracteerd. De 26-jarige Javier Noblejas heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. Hij komt transfervrij over van het Spaanse Sporting Gijón.

De in Madrid geboren verdediger doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, waar hij niet verder kwam dan Real Madrid B. Het afgelopen seizoen speelde hij Sporting Gijón in de Spaanse tweede divisie. Zijn periode bij NAC wordt zijn eerste buitenlandse avontuur. "Dit is mijn eerste club buiten Spanje en dat zie ik als een mooie persoonlijke uitdaging. Ik heb altijd opengestaan voor een buitenlands avontuur, vandaar dat ik direct in ben gegaan op de interesse van NAC. Toen ik vervolgens in gesprek ging en een beter beeld kreeg van de club, was de keuze snel gemaakt", vertelt de verdediger.

Technisch directeur Tom van den Abbeele is tevreden. "Om het seizoen zonder kleerscheuren door te komen, is het van belang dat de selectie breed genoeg is. Met het contracteren van Javi hebben we de linksbackpositie nu ook dubbel bezet. Het is een polyvalente voetballer die is opgeleid als linksback, maar ook in het centrum van de verdediging of zelfs een linie hoger kan spelen aan de linkerkant. Hij is technisch vaardig, voetbalt altijd met een idee en is tactisch behoorlijk onderlegd. Fysiek heeft hij het in zich om de hele flank te bestrijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen