PSV slaat slag: Malen tekent voor liefst vijf jaar bij

PSV slaat slag: Malen tekent voor liefst vijf jaar bij

6 augustus 2019 – PSV is dinsdag met groot nieuws naar buiten getreden. Het contract van Donyell Malen is namelijk opengebroken en verlengd. De verbintenis van de nummer negen van PSV liep komend jaar af, waardoor PSV graag wilde verlengen. Dat is nu gelukt, aangezien hij door zijn contractverlenging nu tot 2024 op de loonlijst staat.PSV is zeer blij met de contractverlenging. "Donyell is een veelzijdige aanvaller met scorend vermogen. Dat maakt hem speciaal", zegt technisch manager John de Jong op de clubwebsite. "Ik heb het geweldig naar mijn zin en weet zeker dat ik hier nog veel kan leren", reageert de jeugdinternational zelf.

Malen speelt sinds 2017 voor PSV, dat hem destijds overnam van Arsenal. Via Jong PSV heeft de spits zich in het eerste geknokt. Vorig seizoen was hij veelal als invaller van waarde, nu is de aanvaller de eerste spits van Mark van Bommel. PSV vreesde hem door zijn volgend jaar aflopende contract mogelijk kwijt te raken, maar dat gaat dus niet gebeuren.

"Donyell heeft in korte tijd flinke stappen gezet en het is duidelijk dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt", aldus John de Jong. "Hij is snel, vaardig en doelgericht. Dat is een combinatie die je niet vaak tegenkomt." Malen is blij met het contract en het feit dat hij dit seizoen tot dusver in elke wedstrijd in de basis heeft gestaan. "Speeltijd moet je zelf afdwingen", vindt de twintigjarige aanvaller. "Als voetballer heb je niets te eisen, je moet laten zien dat je er klaar voor bent. Iedere dag weer. Bij een club als PSV is er veel concurrentie en daar houd ik van. Dat maakt me beter."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019