Officieel: Rooney vanaf januari speler/assistent bij Derby County

6 augustus 2019, 15:25

Derby County heeft Wayne Rooney binnen, maar wel pas vanaf januari. De 33-jarige aanvaller maakt eerst het MLS-seizoen met DC United af. Daarna voegt hij zich als speler/assistent bij de selectie van Phillip Cocu. Dat meldt Derby County dinsdagmiddag via de officiële kanalen.

Rooney verbindt zich voor anderhalf jaar aan The Rams. In zijn taak als speler/assistent krijgt Rooney de ruimte om zijn eerste stappen als trainer te zetten. De topscorer aller tijden van Engeland heeft na zijn spelerscarrière ambities als manager. "Het is een geweldig vooruitzicht, Wayne Rooney is een geweldige voetballer", reageert Cocu verheugd op het clubkanaal van Derby County. "Hij kan zoveel toevoegen aan onze ploeg, zowel binnen als buiten de lijnen."

Ook Rooney heeft zin in zijn terugkeer op de Engelse velden. "Ik kijk ernaar uit om vanaf januari onderdeel te zijn van de staf van Phillip Cocu en te voetballen in zijn team. Ik weet zeker dat ik en grote bijdrage kan leveren. Ik ben ook blij om hier mijn trainerscarrière te beginnen."

TOTO verdubbelt je inzet bij winst van Ajax bij PAOK!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen