Cees Lok brengt mogelijke EK-opponenten van Oranje in kaart

6 augustus 2019, 14:41

Hoewel Oranje zich nog moet kwalificeren, gaat voorzichtig de blik op het EK 2020. In dat kader heeft de KNVB Cees Lok aangesteld als coördinator scouting Nederlands elftal. In die functie brengt de 52-jarige Lok alle mogelijke tegenstanders van Oranje op het EK in kaart.

Op het gebied van scouting beschikt Lok over de nodige ervaring. De oud-speler van FC Wageningen en NEC verzorgde in het verleden bij FC Twente wedstrijdanalyses. Later was hij bij die club als technisch manager onder meer verantwoordelijk voor de scouting. Direct na zijn carrière als speler werkte Lok hoofdtrainer bij NEC, NAC Breda en IJsselmeervogels.

Lok gaat in zijn nieuwe functie samenwerken met scouts Dennis Demmers en Gert Aandewiel. Dit duo richt zich specifiek op Oranjes tegenstanders in de EK-kwalificatie. Ook worden coaches van nationale jeugdelftallen incidenteel ingezet bij scouting en analysewerk van het Nederlands elftal.

Nog een wijziging in staf

Tevens communiceert de KNVB nog een wijziging in de technische staf van Ronald Koeman. Jan Kluitenberg vertrekt als fysiek trainer naar Al-Jazeera uit Abu Dhabi. Die vacature lost de KNVB intern op.

Wint Ajax bij PAOK én scoort Tadic eerste goal? Win 7

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen