Naamgever Heracles Almelo-stadion blijft achter Erve Asito staan

Naamgever Heracles Almelo-stadion blijft achter Erve Asito staan

6 augustus 2019 – Asito blijft als naamgever van het Heracles Almelo-stadion bachter de keuze voor Erve Asito staan. Ook na de protestactie van eigen fans. Supporters vinden dat de stadionnaam verwijst naar de boerderij, terwijl Almelo een textielstad is. Volgens Remko Stolk, commercieel directeur van hoofdsponsor Asito, is het geen overweging de naam alsnog te veranderen."Nee, wij vinden dat de naam de lading dekt. Het verhaal er achter is mooi en klopt", doet Stolk zijn verhaal aan de Tubantia. "Als je op Wikipedia zoekt, staat er als eerste dat erve 'de stam is van iets erven'. Daar gaat het om. En het klopt, er staat ook dat het een oude vorm is van een boerenerf. Maar dat is dus niet de betekenis die wij er aan geven. Dan hadden we het wel 'Erf Asito' genoemd. We hebben onze bedrijfsnaam bewust op de tweede plek gezet, gekozen voor het lettertype van de club en voor de clubkleuren. Er is geen oranje te bekennen, de kleur van Asito. In het logo is het textielverleden meegenomen, het oude en het nieuwe stadion. Overal is aan gedacht."

Lees ook: Heracles betreurt actie met kip voor duel met Heerenveen

In het proces had Stolk er achteraf waarschijnlijk een select groepje supporters bij betrokken. "Maar de keuze voor de naam wordt uiteindelijk wel bepaald door degene die betaalt. Dat wil niet zeggen dat we niet willen luisteren naar de fans. Op ons eerste wedstrijdshirt stond Asito in maximale letters, om maar een voorbeeld te noemen. 'Te groot', vonden de supporters. Het logo staat er nu kleiner op en we schrijven elk jaar een ontwerpwedstrijd voor de shirts uit."

De ophef brengt Heracles in een spagaat. Stolk wil daarom benadrukken dat de keuze van de stadionnaam door Asito is gemaakt en niet door Heracles. De activatie doen beide partijen wel samen. "Ik ga er vanuit dat de naam en de gedachte erachter bij de supporters langzaam gaat landen. Gelukkig horen we ook positieve geluiden en zijn er ook velen die hun schouders er over ophalen. Uiteindelijk zullen er altijd mensen zijn die het niets blijven vinden, maar dat hou je altijd."

TOTO verdubbelt je inzet bij winst van Ajax bij PAOK!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019