PAOK: brein achter succes vervangen door de toekomst

6 augustus 2019, 12:00   Bijgewerkt: 6 augustus 2019, 15:30

Ajax-opponent PAOK Saloniki verloor deze zomer hun brein achter de Griekse dubbel. Onverwacht trok Razvan Lucescu (50) de deur achter zich dicht. De Roemeen kon een lucratief aanbod vanuit Saoedi-Arabië door Al-Hilal niet weerstaan. PAOK had zijn opvolger binnen 48 uur klaarstaan: Abel Ferreira, een van de meest belovende trainers in het hedendaagse voetbal.

PAOK peuterde Ferreira weg bij Sporting Braga. Daar maakte de voormalig verdediger van Sporting Portugal in tweeënhalf jaar tijd indruk. Braga schoof hem destijds door vanuit de reserveploeg. Spijt kreeg Braga niet. Ferreira leidde de club naar een vijfde plek en twee vierde plaatsen.

[a,http://wlnetherlandslottery.adsrv.eacdn.com/C.ashx?btag=a_15b_6c_&affid=13&siteid=15&adid=6&c=,_blank,

Wint Ajax bij PAOK én scoort Tadic eerste goal? Win 7,50 keer je inzet bij TOTO!]

Tactisch veelzijdig

Ferreira werd in zijn jaren in Portugal geprezen om zijn tactische veelzijdigheid, zijn gave om te anticiperen op veranderingen binnen de lijnen en de ambitie om zijn ploegen in een hoog tempo te laten voetballen. Om die reden nam het toonaangevende blad FourFourTwo Ferreira in 2018 op in de top-50 van beste trainers ter wereld. Niet gek dat PAOK deze zomer bij hem uitkwam.

Voorbereiding in Nederland

Voor Ferreira is het duel Ajax ook zijn officiële debuut op de bank van PAOK. In Griekenland is de competitie nog niet van start en dus moest Ferreira zijn elftal in oefenwedstrijden klaarstomen voor het tweeluik met Ajax. Dat deed het deels op Nederlandse bodem. PAOK oefende tegen AZ (1-0 nederlaag), PEC Zwolle (2-2) en Fortuna Sittard (1-5 winst). Daarnaast speelde de houder van de Griekse dubbel tegen Nordsjaelland (0-3 winst), Cluj (0-5 winst), STVV (0-4 winst) en Anderlecht (1-3 winst).

{image[335920][right-half][]}Oefenuitslagen PAOK

AZ - PAOK 1-0

Nordsjaelland - PAOK 0-3

PEC Zwolle - PAOK 2-2

Cluj - PAOK 0-5

STVV - PAOK 0-4

Anderlecht - PAOK 1-3

Fortuna Sittard - PAOK 1-5

Mede na analyses van die wedstrijden constateerde Erik ten Hag dat Ajax zijn borst nat mag maken voor PAOK. Ten Hag zelf bereidt zich voor op een tactisch onderonsje met zijn collega uit Portugal. Weet de Tukker ook deze code te kraken?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen