KNVB heeft meerdere aanvragen voor duels op zondag 20.00 uur

KNVB heeft meerdere aanvragen voor duels op zondag 20.00 uur

6 augustus 2019 – Bij de KNVB liggen meerdere aanvragen voor wedstrijden op zondagavond om 20.00 uur. Dat kreeg de NOS bevestigd van de bond. "Maar we wachten eerst even af welke clubs er dan nog Europees actief zijn, voor we daarover een besluit nemen", aldus competitieleider Jan Bluyssen."En we verplaatsen maximaal één wedstrijd per week naar zondag acht uur. Dat zal dan het duel zijn van de club die het verst heeft moeten reizen", voegt Bluyssen eraan toe in gesprek met de omroep. Met meerdere clubs in de Europese hoofdtoernooien, kan in theorie straks wekelijks op het late tijdstip gespeeld worden. "We gaan zien hoe dat uitpakt, Misschien zitten de stadions vol, wordt er op tv ontzettend veel naar gekeken en is iedereen enthousiast", zegt Eredivisie CV-directeur Mattijs Manders.

AZ en Fortuna Sittard hadden afgelopen zondag de primeur. Een deel van de supporters uitte hun ongenoegen over het tijdstip, ook zat het stadion lang niet vol. "Ik weet dat er kritiek is. Het is nieuw, er is weerstand, maar in de landen om ons heen wordt er ook op zondagavond gespeeld", aldus Manders. "En ik begrijp dat het voor kinderen een minder aantrekkelijk tijdstip is. Net als voor de mensen die maandagochtend vroeg moeten werken."

Om die reden is er volgens Manders gekozen voor een pilot. Het tijdstip van 20.00 op zondag is dit seizoen alleen mogelijk voor clubs die doordeweeks een Europees duel hebben gespeeld. PSV is aanstaande zondag de volgende club die gebruikmaakt van de mogelijkheid. De Eindhovenaren spelen donderdag in Noorwegen tegen Haugesund en treffen zondag ADO Den Haag.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020